ciklusharmonia_vera

ciklusharmonia_vera

Mi az a Ciklusnapló és Miért hasznos Neked is Vezetned?

2024. április 28. - J Vera

Hallottál már korábban a ciklusnaplózásról?

Nem, nem arról van szó, hogy nap mint nap köröket írj a naptáradba, de nem szeretném elviccelni ezt a témát, mert annál sokkal több figyelmet érdemelne. A ciklusnapló vezetése annyit tesz, mint naprakész információkat vezetsz a menstruációs ciklusod minden izgalmas és néha nem annyira izgalmas részletéről.

Nyilván felmerül benned a kérdés, hogy miért lenne ez hasznos neked?

Nos, egyrészt megismerheted a tested sajátosságait, mint egy igazi belső útikalauz. Tudd meg, mikor vagy Superman női változata, és mikor jobb, ha otthon maradsz bekuckózva a kanapén és megadod a testednek és a lelkednek a pihenést és feltöltődést, amire szüksége van. Nem csak a jövőbeli éned fogja megköszönni, de talán a barátaid és családod is, amikor felkészültebben navigálsz az érzelmi hullámvasutakon.

Hogyan kerüld el, hogy a ciklusnapló vezetése ne legyen unalmas kötelesség?

Ha eldöntötted és eljutottál addig a lépésig, hogy vezetsz ciklusnaplót, de ott van benned a kétség hogyan lehet ezt „szórakoztatóvá tenni”, hogy ne csak egy újabb unalmas teendővé váljon a listádon? Például egy tipp: ne csak a „hivatalos” dolgokat vidd fel vagy írd fel a naplódba. Jegyezd fel azokat a kis dolgokat is, amik boldoggá tesznek, vagy épp ellenkezőleg, amiket jobb elkerülni bizonyos napokon. A ciklusnaplód legyen olyan egyedi, mint Te magad!

A ciklusnaplód nem csak egy száraz nyilvántartás arról, mi zajlik éppen a testedben, hanem egy útmutató is egyben a megértés és az önelfogadás útján. Ez a napló egy utazás a saját belső világodba, amely segít megérteni és elfogadni önmagad minden aspektusát. Amikor visszaolvasod a naplódat, rájöhetsz, hogy bizonyos napokon miért vagy kreatívabb, társaságkedvelőbb, vagy éppen miért szeretnél egyedül lenni. Ez a fajta önismeret aranyat ér, és segíthet jobban kezelni mind a mindennapi élet kihívásait, mind a nagyobb életdöntéseket.

Szóval én arra bíztatlak, hogy vedd a kezedbe az irányítást, és kezd el dokumentálni a saját egyedi ciklusodat. Ki tudja, milyen felfedezéseket tartogat még számodra!

Tarts velem és ismerd meg jobban a ciklusod és ezáltal a saját tested működését!

További tartalmakért kövess az instagramon: 

A bejegyzés trackback címe:

https://ciklusharmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr1018391865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása